Corvette heeft drie modellen de Stingray, Z06 en de Grand Sport. Hoewel er veel overeenkomsten tussen de auto’s zijn, hebben de sportwagens ook veel verschillen. Op deze pagina vind je alles over deze modellen, inclusief historie en specs.

Corvette Stingray

De Stingray werd in 1963 geïntroduceerd als de Chevrolet Corvette C2, wat voor tweede generatie stond. Later werd de auto omgedoopt tot de Stingray. Ondertussen werd in 2014 de zevende generatie Stingray onthuld.

De eerste auto had een 5.4L small-block V8 motor, eind jaren 60 had de auto een 7.0L big-block V8 motor. Door de jaren heen is het exterieur van de auto door verschillende designers ontworpen. De 2014 Stingray werd ontworpen door; Ed Welburn, Kirk Bennion en Tom Peters. Hoewel de modellen steeds veranderen blijft het geraamte hetzelfde. Het is altijd een coupe of een cabrio en de auto heeft altijd een lange voorkant die erg herkenbaar is.

Corvette

 

Corvette Grand Sport

Met 460 pk is de nieuwe 2017 Grand Sport een echt beest. De auto gaat ook nog eens van 0 naar 100 in 3.6 seconden. De 2017 Grand Sport gaat verder waar het originele model uit 1963 was gebleven. De combinatie van de legendarische LT! 6.2L motor met een lichtgewicht, race chassis en aerodynamisch exterieur zorgen ervoor dat de auto een geweldige handeling en grip heeft. De Grand Sport beschikt ook over verschillende rijmodes. De Tourmodus gebruik je tijdens normale ritten die je maakt op de weg. De Weermodus zorgt ervoor dat de auto zicht aanpast aan de weersomstandigheden. Dit zorgt voor een betere controle op de weg. De Ecomodus maakt het mogelijk om benzine te besparen en het zorgt er ook voor dat de motor minder hard hoeft te werken. De Sportmodus haalt het beste uit de auto wanneer je op een race circuit rijdt. Ook verandert je dashboard, in deze modus zie je de RPM en wordt de motor luider. De Trackmodus is exclusief gemaakt voor, je raadt het al, tracks. Het reactievermogen van de auto wordt verbetert en ook hier veranderd je dashboard.

Corvette

 

Corvette Z06

Het eerste concept voor de Z06 werd in 1962 onthuld door Zora Duntov Chief Engineer van General Motors. De 1963 Z06 is gebasseerd op het concept model van het jaar daarvoor. In het derde kwartaal van 2013 werd de zevende generatie Z06 geïntroduceerd. Deze versie heft een 6.2L supercharged LT4 motor wat 650 pk produceert. De auto kan van 0 naar 100 km/u in 2.95 seconden. De Corvette is de ultieme sportauto.

 

Heb je vragen over een van deze sportwagens neem dan contact op met Independentcorvetteclub of vul ons contactformulier in. Voor al het laatste nieuws over Corvette auto’s kan je terecht op onze nieuwspagina.