Z06

Corvette Z06 Zet Snelste Tijd van 2015 Neer

2 minuten en 44.6 seconden deed de Corvette Z06 erover om een rondje te rijden op de Virginia International Raceway. Dit is heel indrukwekkend sinds sportauto’s van grote merken als McLaren, Porsche en Lamborghini deze tijd niet haalden.

Met deze ronde heeft Corvette aangetoond dat het behoord tot de wereldklasse van de superauto’s. De Z06 heeft de een na snelste ronde in de history van het event gereden. Alleen de Porsche 918 Spyder – welke 8 keer duurder is dan de Z06 – reed een snelle ronde op de Virginia International Raceway.

De technologie die gebruikt wordt om de neerwaardse kracht te creëren, de lichtgewicht koolstofvezel materialen en de 650 pk motor zijn maar een paar attributen die ervoor zorgen dat de auto tot de beste superauto’s behoort. Op het circuit van 6.6 kilometer reed de auto een gemiddelde snelheid van 144.36 km/u.

De Corvette beschikt over Michelin Pilot Sports Cup 2 banden en had een topsnelheid van 247.03 km/u. De eerste Corvette werd in 1953 geïntroduceerd. In de zoektocht naar perfectie heeft Chevrolet na 60 jaar de Z06 ontwikkeld. Hiermee laat de fabrikant zien dat ze dicht tegen het perfecte aanzitten.

De Z06 is niet het enige model van de Amerikaanse autofabrikant. De Stingray en de Grand Sport zijn ook van Corvette.

 

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *