Opzoek naar een auto in Baarn? Vergeet dan niet de autoverleden check!

In Baarn en omgeving bevinden zich verschillende autohandelaren. Bij het kopen van een tweedehands auto moet je op veel verschillende dingen letten. Om 100% zeker van de koop te zijn is het mogelijk om via autoverleden.nl de geschiedenis van de auto op te vragen.  

Waar kan je het beste een auto kopen?

Wanneer je de auto aanschaft bij een autobedrijf, heb je zekerheid wat betreft de garantie en de bijkomende service die het autobedrijf aanbiedt. Bij een particulier zal je deze garantie niet vinden. En zal je bij problemen het zelf moeten zien op te lossen. In grote lijnen zal het niet enorm uitmaken waar jij de auto aanschaft. Mits je op de volgende tips let. Kijk altijd als eerst naar het uiterlijk van de auto. Controleer op schades of andere gebreken aan de auto. Ten tweede is het belangrijk dat alle officiële gegevens in orde zijn. Bij een particulier, vraag naar zijn of haar identiteit en check of dit overeenkomt met het kentekenbewijs. Controleer vervolgens de technische staat van de auto, kijk hierbij of de kilometerstand klopt en of het chassisnummer overeenkomt met het nummer dat op de motorkap of voorruit staat. Vraag de verkoper of die iets kan vertellen over het onderhoudt van de auto. Kijk ook of deze zijn terug te vinden in het onderhoudsboekje.

Auto aanschaffen bij een dealer of particulier?

Wanneer je opzoek bent naar een tweedehands auto heb je de keuze: kopen bij een dealer of kopen bij een particulier. Beide keuzes kunnen een goede keuze zijn. Onderstaand worden de voordelen en nadelen besproken voor de aankoop. 

Algemeen zijn de auto’s bij een particulier een stuk goedkoper. Dit komt omdat een dealer te maken heeft met de inkoop en verkoopprijs. Een dealer kan de auto niet onder de inkoopprijs verkopen. Een particulier bepaald zijn eigen prijs, hier is vaak meer ruimte voor onderhandeling. Een nadeel is dat de particulier vaak minder weet over de autogeschiedenis. Een ander nadeel is de garantie, een particulier geeft geen garantie bij de aankoop van auto. Wat de dealer dan weer wel doet. Zo kan je met problemen terug naar de dealer.

Denk altijd aan de schadeverleden check!

Denk je een mooie occasion te hebben gevonden? Maar twijfel je over de gegevens van de auto? Stel je zelf gerust met het schadeverleden rapport. Zo kom je achter de complete autoschade historie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *